nyelvtanulás

Németet tanulni jó.

Meg lehet-e tanulni németül Magyarországon?

Leginkább a mások véleményére lennék kíváncsi, de azért röviden írnék róla. Egyik ismerősöm meggyőződése, hogy nem. Csakis a külföldön, német nyelvterületen élő emberektől lehet megtanulni. Szerintem rengeteg nyelvvizsga született már az évek során, és nem mindenkinek volt lehetősége külföldön hosszabb időt eltölteni. Tehát ezek az emberek itt, Magyarországon tanultak meg németül, vagy egyéb idegen nyelven. Rengeteg nyelvtanár van, akik valószínűleg nem a piacon vásárolták a végzettségüket.

euro-1353420_640.jpg

Ebből számomra az következik, hogy tudnak valamit, amit át tudnak adni másoknak. Persze, nem vitatom, hogy egészen másfajta, és valószínűleg magabiztosabb nyelvtudásra lehet szert tenni az adott nyelvterületen, és biztos naprakész szókincsre, esetleg szlengben is járatosak lehetünk, de nagyon jó alapot lehet szerezni itthon, amelyre már könnyebben és gyorsabban építhetünk, ha külföldre kerülünk. A nyelvvizsgákon, azért ne felejtsük el, hogy az átfogóan kell a vizsgázóknak számot adni tudásukról, írásban és szóban, adott témákat érintve. Az élet minden területéről. Az is lehet, hogy magyarból sem lenne elég ötletünk, ha vizsgázni kellene (az anyanyelvünkön). Megértenénk mindent, de nem tudnánk nem rizsálva beszélni 5 percig egy adott témáról. Vagy vitatkozni, megfelelően érvelni. Persze mindez csak az én véleményem. Egyszóval nem az a kérdés, hogy meg lehet-e tanulni, hanem, hogy milyen szinten. Olyan jó alapokat szerezhetünk, amelyekre biztosan támaszkodva továbbfejleszthetjük bármikor és bárhol ismereteinket. És ha lehetőségünk van rá, akkor használjuk is ki, és tartózkodjunk a lehető legtöbbet az adott nyelvterületen. 

outline-1510150_640.pngaustria-1489720_640.pngswitzerland-1500642_640.png

Tanulni senkit sem kényszeríthetünk, és nem is tanulhatunk meg semmit más helyett. Azt neki kell akarni, és mindent megtenni azért, hogy fejlődjön. De segíthetjük, bátoríthatjuk, motiválhatjuk, utat mutathatunk. A tanár szerepe megváltozott. A diákok nagyon sokféle lehetőséget használhatnak a tanuláshoz, interneten csetelést, filmnézést... Tehát csak az eltökéltségük szab határt a tanulásuknak, ami gyakran szórakoztató módon is történhet.

please-smile-2463967_640.png

Kinek milyen tapasztalata van a nyelvtanulással kapcsolatban? Te hogyan tanultál meg más nyelveket? 

Segítséget a nyelvtanuláshoz itt is találsz: http://lernedeutsch.blog.hu/2018/03/16/enekelve_tanulni_sokkal_szorakoztatobb

A bejegyzés trackback címe:

https://lernedeutsch.blog.hu/api/trackback/id/tr9814061625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

nyelvtanulás

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

  • Melinka: @Fishtax: Köszi :) A "Hier kommt Alex" tök jó! lyricstranslate.com/hu/hier-kommt-alex-itt-joen-ale... (2018.03.20. 22:21) Gyere, énekeljünk!
  • Fishtax: Nálam egyszerű a helyzet: Die Toten Hosen! :-) Ugyan alapvetően a punk a meghatározó stílusuk, de... (2018.03.20. 21:49) Gyere, énekeljünk!
  • Melinka: @hapsi: Igen, megnéztem, és tetszik! Ajánlani fogom másoknak is! :) (2018.02.21. 23:29) Hatékony idegennyelv tanulás
  • hapsi: @Melinka: Ez egy letölthető program. Tudsz hozzá letölteni kártyákat, amit más készített, de te is... (2018.02.21. 23:25) Hatékony idegennyelv tanulás
  • Melinka: @hapsi: Jónak tűnik, de mennyire megbízható a mások által készített szókártya? Illetve attól még l... (2018.02.20. 22:10) Hatékony idegennyelv tanulás
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Melinka: @Fishtax: Köszi :) A "Hier kommt Alex" tök jó! lyricstranslate.com/hu/hier-kommt-alex-itt-joen-ale... (2018.03.20. 22:21) Gyere, énekeljünk!
  • Melinka: @hapsi: Igen, megnéztem, és tetszik! Ajánlani fogom másoknak is! :) (2018.02.21. 23:29) Hatékony idegennyelv tanulás
  • Melinka: @hapsi: Igen, én Magyarországról beszéltem. Mivel itt kell a papír, a nyelvtanárok arra (is) készí... (2018.02.15. 17:27) Két hét alatt németül?

Kategóriák

HTML doboz

süti beállítások módosítása