nyelvtanulás

Németet tanulni jó.

Hatékony idegennyelv tanulás

 Hogy mi hatékony? Nincs biztos és egyedüli módszer. Mindenkinek más és más lehet hatékony. Érdemes kipróbálni különböző tanulási technikákat, hiszen a változatosság gyönyörködtet. S végül ráakadsz arra, ami Neked a legjobb.

montag_2.png

 Kísérletezz, hogyan tudsz élvezettel, hatékonyan tanulni! Néhány lehetőség:

- Keress a neten szókincsgyakorló játékokat! Nekem ez a kedvencem: 

http://www.regenbogen.hu/jatek/babadum 

 - Kezdj el mielőbb olvasni idegen nyelven. Vannak könnyített olvasmányok, amelyek jól alkalmazhatók. Esetleg német nyelvű újság, persze a korosztályodnak megfelelőt keress. Középiskolásoknak nagyon jó a Topic, osztrák magazin. http://www.mytopic.at/

- Kövess néhány oldalt a facebookon, ahol napról napra az adott idegen nyelvvel találkozol. https://www.facebook.com/nemetezzvelem/

- Tanulj szókártyák segítségével. Ha ezeket drágállod, magadnak is készíthetsz, esetleg az adott tankönyv alapján, amiből a suliban tanulsz. 

- Írj fel minden nap 4-5 új szót jól látható helyre, ahol biztosan észreveszed és mivel többször látod, megtanulod. Például a fürdőszobai vagy előszobai tükör is megteszi. spiegel.jpg

- Rendszeresen kapcsolj német nyelvű adókra! Lehet, hogy eleinte csak a reklámok néhány szavát fogod érteni, de később egyre többet. 

- Ha lehetőséged van rá, tarts kapcsolatot anyanyelvű személyekkel! 

- Tervezz egy külföldi utazást, és amíg várakozol, készülsz rá, motiváltabban tanulod a nyelvet. Nézz utána, milyen kifejezésekre, szavakra lesz szükséged! 

- Írj levelet, naplót idegen nyelven! Mindig a megtanult kifejezéseket gyakorold, így eleinte talán csak 1-1 mondat, később hosszabb bejegyzéseid lesznek.

coffee-2306471_640.jpg

-.Nem árt, ha egy tanárral is tudsz rendszeresen konzultálni, mert a kérdéseidre gyors és biztos választ kaphatsz. 

Sokféle tanulási technikát alkalmazhatsz, de bármilyen technika is legyen, Te vagy az egész nyelvtanulás kulcsa. A Te erőfeszítésed teszi majd sikeressé a nyelvtanulást. Ha mindezt könnyedén, játékosan tudod megtenni, örülj neki. De sokaknak ez kemény munka. Nincs abszolút jó technika. Csakis Tőled függ, neked mi a leghasznosabb. Fontos azonban, hogy minden készségedet egyaránt fejleszd. Olvass, hallgass, beszélj és írj! 

Te hogyan tanulsz idegen nyelvet? Milyen módszer lehet még hatékony? 

Jó tanulást! :) 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lernedeutsch.blog.hu/api/trackback/id/tr7513652454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hapsi 2018.02.20. 21:40:47

Neked helyesen: neked! Szókártya: Anki-t ismered?

Melinka 2018.02.20. 22:10:08

@hapsi: Jónak tűnik, de mennyire megbízható a mások által készített szókártya? Illetve attól még létezhet más szó is rá. A bemutató videóban az van, hogy visszaad: herausgeben, nekem meg a zurückgeben jutott eszembe.Ha egy szóra több fordítás is létezik? pl. - szintén a bemutatóban a gombára. Egyébként jó. Nem akarok kekeckedni. Köszi a tippet! :)

hapsi 2018.02.21. 23:25:16

@Melinka: Ez egy letölthető program. Tudsz hozzá letölteni kártyákat, amit más készített, de te is készíthetsz magadnak, sőt, fel is töltheted, hogy mások is használhassák.
ankiweb.net/shared/decks/
Az a szépsége, hogy nem kell papírral vacakolni, plusz az, hogy kiad egy szót, és azt te értékeled alul, hogy könnyű volt, vagy nehéz. Ha könnyűnek jelölöd, akkor x ideig nem adja újra.
Van valamelyik blogban egy részletes bemutató hozzá magyarul.

Melinka 2018.02.21. 23:29:34

@hapsi: Igen, megnéztem, és tetszik! Ajánlani fogom másoknak is! :)

nyelvtanulás

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

  • Melinka: @Fishtax: Köszi :) A "Hier kommt Alex" tök jó! lyricstranslate.com/hu/hier-kommt-alex-itt-joen-ale... (2018.03.20. 22:21) Gyere, énekeljünk!
  • Fishtax: Nálam egyszerű a helyzet: Die Toten Hosen! :-) Ugyan alapvetően a punk a meghatározó stílusuk, de... (2018.03.20. 21:49) Gyere, énekeljünk!
  • Melinka: @hapsi: Igen, megnéztem, és tetszik! Ajánlani fogom másoknak is! :) (2018.02.21. 23:29) Hatékony idegennyelv tanulás
  • hapsi: @Melinka: Ez egy letölthető program. Tudsz hozzá letölteni kártyákat, amit más készített, de te is... (2018.02.21. 23:25) Hatékony idegennyelv tanulás
  • Melinka: @hapsi: Jónak tűnik, de mennyire megbízható a mások által készített szókártya? Illetve attól még l... (2018.02.20. 22:10) Hatékony idegennyelv tanulás
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Melinka: @Fishtax: Köszi :) A "Hier kommt Alex" tök jó! lyricstranslate.com/hu/hier-kommt-alex-itt-joen-ale... (2018.03.20. 22:21) Gyere, énekeljünk!
  • Melinka: @hapsi: Igen, megnéztem, és tetszik! Ajánlani fogom másoknak is! :) (2018.02.21. 23:29) Hatékony idegennyelv tanulás
  • Melinka: @hapsi: Igen, én Magyarországról beszéltem. Mivel itt kell a papír, a nyelvtanárok arra (is) készí... (2018.02.15. 17:27) Két hét alatt németül?

Kategóriák

HTML doboz

süti beállítások módosítása