nyelvtanulás

Németet tanulni jó.

Milyen nyelvet tanuljak?

Üdvözöllek! 

Remélem kellő belső motivációd lett előző cikkem alapján http://lernedeutsch.blog.hu/2018/01/29/10_ok_amiert_kezdj_el_idegennyelvet_tanulni  és szeretnél idegen nyelvet tanulni. Akkor nincs más hátra, mint eldönteni, melyik nyelvet válaszd. 

Nehéz a döntés, de ezt neked kell meghozni. Én az egyik nyelvvel kapcsolatos tapasztalataimat oszthatom meg veled, s talán segítek is ezzel abban, hogy melyik irányban indulj el. Ez pedig nem más, mint a német nyelv. 

Miért érdemes németet tanulni?

- Nagyon sokan beszélik anyanyelvként, az európaiak 24 %-a. Ezzel megelőzi a többi európai nyelvet, az angolt is, amit Európa 16 %-a beszél. A spanyolt 10%. 

- A következő országban anyanyelv a német: Németország, Ausztria, Svájc, Liechtenstein. Az első három ország jelentős kereskedelmi partnerünk is. 

- A munkaerő piacon jó hasznát vehetjük, mert az ide látogató turisták jelentős része német anyanyelvű. Tehát az idegenforgalomban, vendéglátásban nagy hasznát veheted.

- Ausztria a szomszédunk, gyakran vezet arra az utunk, akár átutazásról, akár síelésről legyen szó, vagy egy kis bécsi városnézésről. De Németország és Svájc is elérhető közelségben van, legyen szó kirándulásról, munkáról, vagy akár tanulásról. 

do_something_todaythat_your_future_selfwill_thank_you_for.png

- Az itthoni egyetemeken is hasznát vehetjük ennek a nyelvnek, mert rengeteg szakirodalom német nyelven érhető el. 

- Ha szeretsz olvasni, nagy élmény lehet mindezt idegen nyelven "gyakorolni". A világ összes könyveinek 18%-a német nyelven jelenik meg. Remek világirodalmi műveket is találhatsz. 

- A német is megtanulható, egyáltalán nem nehezebb a többi nyelvnél. sőt logikus!

- Több német adás is fogható nálunk, így tévézés közben is "tanulhatsz". 

Természetesen nem azt akarom mondani, hogy az angol helyett tanulj németül, hanem mellette. Szerintem manapság mindkét nyelvnek nagy hasznát veszed. Sokkal nagyobb esélyed lesz megfelelő munkát találni mindkét nyelv ismeretével. 

Ne halogasd a döntésed sokáig! 

Vágj bele! :) 

Ha még nem döntöttél, írd meg, miért halogatod! Mi az, ami visszatart? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lernedeutsch.blog.hu/api/trackback/id/tr3513615312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

nyelvtanulás

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

  • Melinka: @Fishtax: Köszi :) A "Hier kommt Alex" tök jó! lyricstranslate.com/hu/hier-kommt-alex-itt-joen-ale... (2018.03.20. 22:21) Gyere, énekeljünk!
  • Fishtax: Nálam egyszerű a helyzet: Die Toten Hosen! :-) Ugyan alapvetően a punk a meghatározó stílusuk, de... (2018.03.20. 21:49) Gyere, énekeljünk!
  • Melinka: @hapsi: Igen, megnéztem, és tetszik! Ajánlani fogom másoknak is! :) (2018.02.21. 23:29) Hatékony idegennyelv tanulás
  • hapsi: @Melinka: Ez egy letölthető program. Tudsz hozzá letölteni kártyákat, amit más készített, de te is... (2018.02.21. 23:25) Hatékony idegennyelv tanulás
  • Melinka: @hapsi: Jónak tűnik, de mennyire megbízható a mások által készített szókártya? Illetve attól még l... (2018.02.20. 22:10) Hatékony idegennyelv tanulás
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Melinka: @Fishtax: Köszi :) A "Hier kommt Alex" tök jó! lyricstranslate.com/hu/hier-kommt-alex-itt-joen-ale... (2018.03.20. 22:21) Gyere, énekeljünk!
  • Melinka: @hapsi: Igen, megnéztem, és tetszik! Ajánlani fogom másoknak is! :) (2018.02.21. 23:29) Hatékony idegennyelv tanulás
  • Melinka: @hapsi: Igen, én Magyarországról beszéltem. Mivel itt kell a papír, a nyelvtanárok arra (is) készí... (2018.02.15. 17:27) Két hét alatt németül?

Kategóriák

HTML doboz

süti beállítások módosítása