nyelvtanulás

Németet tanulni jó.

10 ok, amiért kezdj el idegen nyelvet tanulni

Szeretnél valami új nyelvet tanulni, de nem tudod, miért tanulj? Hiányzik a motivációd? Ha elolvasod a cikket, talán könnyebb lesz a döntés, erőt veszel magadon és elkezdesz tanulni. Miért is tanuljak idegennyelvet? 

1. Először is nő az önbizalmad, mert átéled a tudás örömét, és nem mellékesen mások bókjait is bezsebelheted. Nagyon jó érzés, amikor egy anyanyelvűtől kapsz dicséretet! Ezt tapasztalatból mondom, érdemes átélni. 

2. Megőrizheted szellemi frissességedet! Akár idősebb korban is. A testi és szellemi frissesség egyaránt fontos.

3. Külföldi utazásaid új élményeket hozhatnak, hiszen beszélhetsz az ott lakókkal, megismerheted a helyieket. Mindenki szereti, ha a saját nyelvén szólítják meg. 

utazas_1.jpg

4. Egy tanulmány szerint gyorsabban hozol meg döntéseket. 

5. Az akcentusodat sem kell szégyellned! Hallottál már külföldieket magyarul beszélni? Mit gondoltál róluk? Biztos vagyok benne, hogy aranyosnak, esetleg szexinek találtad őket. Hidd el, rólad sem gondolnak  mást! 

6. A nyelvtanulással nem csak egy új nyelvre tehetsz szert, hanem új barátokra is, akiket a tanulás során ismersz meg. A világ minden tájáról!

baratok_1.jpg

7. Élhetsz külföldön, könnyebben találsz munkát, vagy esetleg külföldi egyetemen tanulhatsz. De akár itthoni tanulmányaidhoz is jó hasznát veheted, hiszen rengeteg szakirodalom olvasható más nyelven.

8. Gyorsabban és könnyebben kerülhetsz vezető beosztásba a nagyobb nemzetközi cégeknél, ahol két idegennyelv ismerete már rég elvárt.

vezeto_1.jpg

9. Más kultúrákat, hagyományokat, gondolkodásmódokat ismerhetsz meg, hiszen a nyelvtanulás nem csak szótanulásból áll.

10. És végül: nyitottabb és elfogadóbb lehetsz más emberekkel szemben. 

Nos, most már remélem látod, milyen sok haszna lehet, ha idegen nyelvet tanulsz. A következő lépés, annak eldöntése, hogy mit tanulj. Legközelebb erről lesz szó. Elsősorban az általam tanított idegen nyelv mellett szeretném letenni a voksot... De ezt majd legközelebb. :) 

Szerinted milyen haszna lehet még a nyelvtanulásnak? Vagy az itt felsoroltak közül milyen élményed van? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lernedeutsch.blog.hu/api/trackback/id/tr5113614503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

nyelvtanulás

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

  • Melinka: @Fishtax: Köszi :) A "Hier kommt Alex" tök jó! lyricstranslate.com/hu/hier-kommt-alex-itt-joen-ale... (2018.03.20. 22:21) Gyere, énekeljünk!
  • Fishtax: Nálam egyszerű a helyzet: Die Toten Hosen! :-) Ugyan alapvetően a punk a meghatározó stílusuk, de... (2018.03.20. 21:49) Gyere, énekeljünk!
  • Melinka: @hapsi: Igen, megnéztem, és tetszik! Ajánlani fogom másoknak is! :) (2018.02.21. 23:29) Hatékony idegennyelv tanulás
  • hapsi: @Melinka: Ez egy letölthető program. Tudsz hozzá letölteni kártyákat, amit más készített, de te is... (2018.02.21. 23:25) Hatékony idegennyelv tanulás
  • Melinka: @hapsi: Jónak tűnik, de mennyire megbízható a mások által készített szókártya? Illetve attól még l... (2018.02.20. 22:10) Hatékony idegennyelv tanulás
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Melinka: @Fishtax: Köszi :) A "Hier kommt Alex" tök jó! lyricstranslate.com/hu/hier-kommt-alex-itt-joen-ale... (2018.03.20. 22:21) Gyere, énekeljünk!
  • Melinka: @hapsi: Igen, megnéztem, és tetszik! Ajánlani fogom másoknak is! :) (2018.02.21. 23:29) Hatékony idegennyelv tanulás
  • Melinka: @hapsi: Igen, én Magyarországról beszéltem. Mivel itt kell a papír, a nyelvtanárok arra (is) készí... (2018.02.15. 17:27) Két hét alatt németül?

Kategóriák

HTML doboz

süti beállítások módosítása